Одржана обука за лекаре и техничаре Дома здравља Сокобања

Лекари Едукативног центра Завода за хитну медицинску помоћ из Новог Сада на иницијативу Дома здравља Сокобања а под покровитељством Општине Сокобања одржали су обуку за медицинске раднике из области основне и напредне животне потпоре.

Едукација у оквиру које је учествовао велики број лекара и медицинских техничара сокобањског дома здравља, одржана је за викенд у просторијама Центра за развој иновација и предузетништво општине Сокобања. Председник општине Сокобања Миодраг Николић захвалио се колегама из Новог Сада истакавши да је циљ едукације подизање система здравствене заштите у Сокобањи на виши ниво, додавши да је то и и обећао грађанима Сокобање када је долазио на чело општине.

− У Дому здравља је дошло до смене генерације и лекара и сестара. Сви знамо да се у школи учи  одређени део кроз теорију, међутим практични део можда није на задовољавајућем нивоу али наједноставније речено пракса која се стиче на терену није адекватна пракси која се учи уз практичну наставу у школи. Зато смо дошли на идеју да организујемо једну овакву едукацију .Оно што је такође врло битно, а тиче се саме туристичке сезоне, када се повећа број људи у Сокобањи, то је збрињавање хитних стања на најадекватнији начин − рекао је Николић.

Идеја о организовању едукације настала је у оквиру стандардне, континуиране медицинске едукације у оквиру Дома здравља.

Scroll to Top