Служба опште медицине

Служба опште медицине

„Здравље није све, али без здравља, све је ништа.” - Артур Шопенхауер

Служба опште медицине у дому здравља је кључни део система примарне здравствене заштите и игра пресудну улогу у очувању здравља становништва. Ова служба представља први контакт пацијената са здравственим системом и пружа свеобухватну негу, дијагностику, превенцију и лечење различитих здравствених проблема.

Један од основних принципа службе опште медицине је континуирана и персонализована здравствена нега. Сваки пацијент има свог изабраног лекара опште медицине, који прати његово здравствено стање кроз године. Овај однос поверења и блискости између лекара и пацијента омогућава боље разумевање пацијентових потреба и историје болести, што води ефикаснијем лечењу.

Осим што прате и лече акутне и хроничне болести, лекари опште медицине су одговорни за превентивне мере. То укључује вакцинацију, редовне прегледе, савете о здравој исхрани, физичкој активности и смањењу ризика од различитих болести. Служба опште медицине такође игра кључну улогу у раном откривању различитих облика болести, попут рака, дијабетеса и срчаних обољења, чиме се повећава шанса за успешно лечење.

Служба опште медицине

Служба опште медицине брине о здрављу одраслог становништва. У саставу службе опште медицине налази се: 

– Служба за здравствену заштиту одраслог становништва 

– Служба Хитне помоћи

– Служба кућног лечења 

– Санитетски транспорт

Месечни распоред рада (пдф)

Телефон

018/830-664

Email

dz_sokobanja@mts.rs kontakt@dzsokobanja.com

Радно време

07:00 - 20:00

Scroll to Top